trebokstaverochenblomma.blogg.se

Jag behöver skriva av mig ibland, och då blir det såhär!

Hurra hurra hurraaaa!

Kategori: Familjen

Grattis till världsbästa mammAnn och mormAnn på födelsedagen! 

Min mamma är en mamma som alltid finns för oss, inte för att hon måste utan för att hon vill!
Min mamma stöttar och hjälper, hon ser när jag inte mår bra och när jag mår bra! 
Min mamma skulle plockat ner månen för sina barn och barnbarn om det skulle krävas för att vi skulle ha det bra! 
Min mamma köper påskägg och julkalendrar till sina vuxa barn för att dom alltid har fått det! 
Min mammas önskan är att vi lovar att göra likadant för våra barn! 
Mamma, jag lovar att göra allt för mina barn och barnbarn! Grattis på födelsedagen! 
 
 
 
 

4 1/2 månad

Kategori: En bild om dagen...

Nu har vi varit föräldrar i över fyra månader. Det känns som om vi alltid har varit föräldrar samtidigt som allt är nytt. Varje dag händer det något nytt och jag kan liksom inte hänga med, tiden går så fort! 
Bara denna veckan har hon börjat förflytta sig. Det var ett tag sen hon lärde sig att vända på sig men hon gjorde det inte så ofta, nu ligger hon inte stilla alls och snurrar runt runt. Första tanden har tittat fram och hon äter gröt och älskar det! Hon är väldigt tydlig med vad hon vill och humöret växlar fort. Hon är älskad av så många och det värmer ett mammahjärta. Snart ska jag krypa ner i min sänga, lyssna lite till små snarkningar och sen somna gott...för någon timme eller så innan matvraket vaknar och vill ha mat. Imorgon åker vi utomlands för första gången, hela familjen, och så fyller min mamma år. Hurra hurra till världens bästa mamma och mormor!
 
 
 
Hon låg på mage på filten från början. Älskade lilla krumellur, du får aldrig bliva stur! 
 
 
 

Ekohallen

Kategori: En bild om dagen...

Idag gick Volvon till Ekohallen. Jag drog med mig min gamla och trogna vän Å dit också. På vägen passade vi på att titta på Ciggarrfabriken, som är till salu, i Bäckaskog. Vilket häftigt ställe, men jag får nog hålla med Kalle där, det är på tok för mycket att göra på stället, men coolt är det. Vi handlade allt från tandkräm till spackel och sen åkte vi tillbaka till lilla byn för lite renovering. Eller Å renoverade och vi andra tittade på. Det kommer bli ett fint ställe när det väl är klart och jag måste erkänna att det känns konstigt att inte själv ha något att renovera och fixa med. Hoppas vi får lite att göra snart!

Kvällen avslutades hos lilla mamma med middag med syster och syskonbarn. Efter en underbar dag somnade lilla L gott i sin säng, tack för idag vänner!  
 
 
 
Lilla L kollar på flugsvampen mitt i allt fixande. 
 

Husdrömmar

Kategori: En bild om dagen...

Vi går i husdrömmar...och vi letar och letar. Fast egentligen har vi hittat vad vi söker, vi ska "bara" övertyga han som äger den lilla gården att han ska sälja till just oss. Om han inte vill det så får vi leta vidare. Har du en liten gård över? En med ett rött litet hus, som inte är sönderrenoverat, med vita knutar? Det får gärna finnas lite mark till och något bygge där min man kan hålla till. 
 
 
 
Typ här skulle vi vilja bo! Foto: Ann Ingvarsson
 
 
Som om inte det vore nog så har nu lilla loppan fått sin första lilla tand! 
 
 
 

Ett fångat ögonblick

Kategori: En bild om dagen...

När man har lilla Fransson på besök så händer det grejer. Eller, det händer alltid saker omkring älskade syskonbarnet men just här var det ingen som såg att han hälde ut sin mjölk förrän det var försent. 
 
Foto: Kalle Ingvarsson
 
 

Antikrundan

Kategori: Antikrunda

Igår var jag, syster M, syster L och lilla L på antikrunda.
 
Vi började på Lions i Sölvesborg. Ett ställe fullt med saker som enbart är öppet på lördagar. Vi hittade alla ett varsitt fynd och jakten på roliga saker var igång.
Lions i Sölvesborg får betyg 3 av 5.
 
Vi fortsatte vår lilla resa till skolan i Gammalstorp, ett roligt ställe som har öppet lördagar och söndagar. Herren som jobbar där är trevlig och det är roligt att få gå runt och kolla i skolans alla rum. Syster L tyckte att det var ett coolt ställe. Vi hittade inget direkt och vi lämnade stället utan att ha handlat något.
Gammalstorps skola får betyg 3 av 5.
 
Volvobilen brummade på till Jämshög och till en skruttig gammal lada där det är loppis och öppet bara på helgerna. Där går att hitta roliga saker och jag handlade bland annat en stor kruka från Höganäs och en julklapp. Syster M hittade några saker hon kunde tänka sig och önskade att vi skulle göra en ny runda snart och när hon flyttat hemifrån så hon kunde fylla sitt nya hem med massor med fina saker.
Loppisen i Jämshög får betyg 2,5 av 5, trots att vi handlade där och trots att han som jobbar där är trevlig, men det går att hitta saker där om man är där på rätt dag och inte letar efter något speciellt men ändå speciellt.
 
Efter en fikapaus på ridskolan i Olofström och efter att ha tittat på lite dressyr åkte vi till dagens sista ställe. Antikt och kuriosa i Olofström, bredvid Holje Bok. Där finns det grejer vill jag lova! Visst, det är lite dyrt men det går verkligen att hitta roliga grejer där. Vi gick i alla rum och tittade länge och väl utan att direkt hitta något som passade oss för dagen men det är ett ställe att besöka fler gånger då det alltid finns nya saker att titta på varje gång. Stället har öppet 5 dagar i veckan och är väl värd ett besök.
Antikt och kuriosa i Olofström får betyg 4 av 5. Hade Holje Bok också varit öppet så hade det varit pricken över i:et.
 
Dagen tillsammans avslutades med en lättare middag och två omgångar Ticket to Ride. Några bilder från gårdagen har jag inte men hittade en i arkivet på systrar små.
 
 
 

Igenkännandets glädje.

Kategori: Lin

Om jag skulle få välja bara ett ämne att skriva en lång och utförlig uppsats om så skulle det vara om igenkännandets glädje. 
 
 
 
Lin hälsar på hos pappa Kalle på jobbet och fick en ny frisyr på köpet. :) Foto: Malin Åman
 
 
 
 
 
 
 

Säga ja, säga nej och säga tack!

Kategori: Allmänt

Jag måste bli bättre på att säga Ja! Och att säga Nej! Jag måste bli bättre på att be om hjälp och ta emot hjälp! Jag ska bli bättre på att säga Tack, för ett tack räcker långt. 
 
 
 
Min lilla hjälpreda och oreda. :) 

Sömn

Kategori: Allmänt

Det skulle bli ett helt annat inlägg om något helt annat, men det aktuella ämnet är sömn. Vår lilla loppa har så svårt för att somna. Om dagarna sover hon max 20 min åt gången och på kvällarna har hon också börjat att inte vilja somna själv. Hon sover längre och somnar snabbare om hon får sova i famnen men vaknar så snart jag lägger ifrån mig henne och är klarvaken...suck. Det känns som om jag har potatismos i huvudet efter några sömnfattiga dagar. Varför sover hon inte mer fast hon är så liten? 

Vi har också haft besök av en som sover om nätterna, men då på tvären mellan oss i sängen, så då blev det inte heller mycket sömn men hon vågade sova över och det var målet. 
 
"Håll i hatten" sa Ellie och sov över utan att längta hem.
 
 
Lilla L har börjat äta lite gröt, hon äter med hela ansiktet och tycks gilla det. 
 
GOD NATT! 

Ensamhelg

Kategori: Lin

Vå första ensamhelg är här och den börjar redan idag. Och än så länge så är det som vilken dag som helst. 

Vi har, som vanligt, lyckats tappa bort en strumpa.
 
Lin har famnsovit, också som vanligt. I bakgrunden syns "smasken" det är en favorit som ständigt är slemmig.
 
Lite babysitterhäng och nu en liten promenad efter ännu ett klädbyte och blöjbyte. 
 
GLAD HELG! 
 
 
 

Barnvagnen och jag

Kategori: En bild om dagen...

Vi har fått ärva en barnvagn av min syster och hennes man. Två barn har använt den tidigare och nu är det lilla L som använder den. Sådant är bra, tycker jag, återvinning. Men saken är den att jag nästan aldrig använder den. Idag gjorde jag ett tappert försök men kan inte säga att jag gillade det. 
Det var fint väder och jag och Lin gick ut för att upptäcka Olofström. Vi gick och vi gick och hur vi än gick så fick hon solen i ögonen och inte ville hon sova heller. Vi kunde ju ha gått någon trevlig runda och titta på alla fina höstlöv, men nej, vi gick runt i bland tråkiga hyreshus och på uppgrävda cykelvägar. Efter två timmar gav jag upp och gick hem, DÅ somnade hon. Tro nu inte att jag aldrig är ute och går med min lilla tösabit, för det är jag, men då tar vi bärselen och så går vi på små stigar och dit vi vill.
Imorgon tar jag bil och bärsele och ger mig ut i skogen, Lin kommer sova gott i selen och jag kan njuta av naturen och slippa gå på asfalt. 
 
Foto av mig

Såhär kan det se ut när vi är ute och går med bärselen.
 
 

En bild om dagen...

Kategori: En bild om dagen...

En varm augustidag år 2010. Ellie Linnea och jag. :) 
 
 
Foto: Någon av systrarna Göransson
 

OM TID

Kategori: Tid

Arbetstid, Avtalad tid, Baktider, Dagtid, Dåtid, Evig tid, Framtid, Fritid, God tid, Istid, Juletid, Kontorstid, Kvällstid, Lunchtid, Medeltid, Måltid, Nattetid, Nutid, Otid, Samtid, Samtidigt, Telefontid, TID, Tidigare, Tidning, Tidsnöd, Tidspress, Tvättid, Årstid, Öppettider, Övertid.
 
Tiden går, ta vara på den! 
 
Foto: Stig Göransson