trebokstaverochenblomma.blogg.se

Jag behöver skriva av mig ibland, och då blir det såhär!

Alla hönsen hemma

Kategori: En bild om dagen...

Jag trivs bäst när alla "hönsen" är hemma. Är någon i familjen ute på äventyr så är jag inte så bekväm, jag vill helst att alla ska vara hemma, då sover jag gott och mår som bäst! Nu har K varit borta över natten och jag har varit hemma med lilla loppan. Min mamma har varit här och mina kära systrar två med S och vi har haft det jättemysigt och trevligt. Som vanligt har inte kameran varit framme och jag har därför inga bilder från besöket, men det har syster M, så kolla gärna hennes blogg: http://mayalovisa.blogg.se/
Däremot har jag några bilder på min och mammas lilla utflykt till ett underbart ställe som vi gärna besöker igen. 
 
 Foto: Ann Ingvarsson
 
 

Största möjliga tystnad!

Kategori: En bild om dagen...

Idag krävde min kropp och mitt sinne en trafikfri promenad och det var så välgörande! Skogen är så magiskt tyst och det är så rogivande att bara få liksom vara ifred lite, utan bilar och buller från staden. Men för att komma till allt det där tysta behövde vi ta bilen en sväng först. Färden gick till Björkefall, ett paradis på jorden, och promenad med Loppans farmor med hund och nu känner jag mig i balans igen. Att få se lite träd och vatten och få dra vagnen på skogsstigar är något jag uppskattar och värderar högt, så vart är mitt hus på landet i tystnaden?
 
Bild från Björkefall för någon sommar sedan, visst är ved underbart?! 
 
 

8 mån!

Kategori: Familjen

Då var det 8 månader sedan vi fick se vår lilla Lin för första gången! Åtta månader som förälder och åtta månader tillsammans med det finaste jag vet! ...och nu går det undan här hemma vill jag lova. Hon kryper inte utan ålar sig fram eller förflyttar sig sittandes, så nu måste vi barnsäkra lite här hemma. Inte för att vi har så mycket saker som vi är rädda om utan för att vi är rädda om Lin. Det har också blivit nästan omöjligt att byta blöja på henne då hon vänder och vrider på sig, ålar iväg och tycker livet är helt underbart. Leksaker är nästan helt överflödiga och hon leker sällan med vad som är tänkt att vara leksaker.
Hennes favvosaker just nu är:
- ett vitt decilitermått i plast
- en te-sil
- tvätten och kläder från nedersta hyllan
- dvd-fodral
- fjärrkontroller
 
Och hon sitter aldrig still! 
 
 
 
 
Och så är det ju OS också...så jag har inte så mycket tid att skriva, men mer tid att sticka då det går utmärkt att sticka och titta på OS samtidigt. Ett par vantar till har blivit klara, men ej levererade, dom ska syster E få. Hoppas hon gillar dom! 
 
 
 
 
Kusin E har varit här och hälsat på också, tillsammans med mormor sin och mamma min. 
 
 
 
Och vi har varit i Lund och Malmö över dagen och det har varit pulkasnö och pulkaåkning. 
 
 
Vi har hunnit med en del sedan sist och nu är det soligt och fint ute så nu tänker vi ut och gå en lång runda. Hej hoppa, lev väl!